Crna hronika

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA NEDOZVOLJENU GRADNJU I POVREDU SLUŽBENOG PEČATA

Autor Vasilisa Grgurević

Podgorička policija uhapsila je M.V. (52) osumnjičeno za građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Kako je saopšteno iz Uprave policije M.V: se sumnjiči za skidanje i povredu službenog pečata i znaka.

"Slobode je lišen M.V. (52) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je 23. avgusta tekuće godine prilikom inspekcijskog nadzora od strane Urbanističko građevinske inspekcije na katastarskoj parceli u Podgorici zatečeno izvođenje radova, nadogradnje sprata, bez prijave i dokumentacije za građenje. S tim u vezi, službenici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine - Urbanističko građevinske inspekcije donijeli su mjeru zabrane daljeg građenja objekta i postavili tablu zatvorenog gradilišta i službenu traku nakon čega su radovi obustavijeni", saopšteno je iz policije.

Dodaju da su 2. septembra, vršeći inspekcijski nadzor i kontrole zapečaćenog gradilišta po službenoj dužnosti, službenici Urbanističko građevinske inspekcije utvrdili da je na toj lokaciji nastavijeno građenje, te da su na gradilištu prisutni radnici koji izvode radove.

"Osim toga sumnja se da je M.V. uprkos pečatiranju gradilišta izvodio radove na objektu i 4. i 6. septembra. M.V. je doveden u službene prostorije gdje su od njega prikupljena obavještenja na zapisnik. Po nalogu tužioca koji je obaviješten o događaju M.V. je lišen slobode", zaključuje se u saopštenju policije.