Crna hronika

BIJELO POLJE: ODREĐENO ZADRŽAVANJE VOZAČU OSUMNJIČENOM DA JE OBORIO PJEŠAKINJU KOJA JE PREMINULA

Autor Vasilisa Grgurević

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju je, nakon saslušanja, odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata, osumnjičenom L.B., zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, iz krivične prijave i prikupljenih dokaza proizlazi da je osumnjičeni 7. septembra u 12.25 časova, na magistralnom putu Bijelo Polje – Mojkovac, u ulici Junaka Mojkovačke bitke, , upravljao putničkim vozilom marke „Audi A3“ iz pravca Bijelog Polja u pravcu Mojkovca.

“Ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio je saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, kada nije obratio pažnju na pješakinju – oštećenu, sada pokojnu V.J., koja je u datoj situaciji prelazila kolovoz sa desne na lijevu stranu, usljed čega je prednjom desnom stranom vozila udario u oštećenu – pješakinju, kojom prilikom je ista pala na kolovoz magistralnog puta i zadobila povrede, nakon čega je smrtno stradala”, navodi se u saopštenju.