Crna hronika

"43 HILJADE JE ISPALO ŠTO SMO IZVADILI OVE IMBECILE" Zvicer bio bijesan na ubice škaljaraca Dedovića i Stamatovića

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

U optužnici protiv pripadnika kavačkog klana za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, između ostalog, piše i da je vođa kriminalne grupe Radoje Zvicer direktne izvršioce nazvao "imbecilima"

Izvor: Printscreen, Privatna Arhiva, Printscreen Star.gr

Kako se navodi, u prepisci na "Skaj aplikaciji" Zvicer je napisao:

"43h je ispalo što smo izvadili ove imbecile".

Time je Zvicer otkrio da je 43.000 eura dao da Marko Petković, Ljubomir Lainović i Milinko Brašnjović budu pušteni na slobodu. Inače, oni su 5. januara 2020. uhapšeni u Grčkoj zbog učešća u tuči i posjedavanja oružja.

Dvojica visokorangiranih članova škaljarskog klana, Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su 19. januara 2020.

Optužnica za ova ubistva podignuta su protiv 19 pripadnika kriminalnog klana.

Zvicer o hapšenju obavještava optuženog Nikolu Spasojevića, koji to prenosi Darku Šariću. Brašnjović, Petković i Lainović 13. januara pušteni na slobodu.

Zvicer, kako se navodi, izvršiocima ubistva "odbio" tih 43.000 eura kada ih je isplaćivao za "obavljeni posao" u Atini.

Stefan Andrejić i Veljko Belivuk su "snimili" Stamatovića ispred restorana u Atini, o čemu su preko "Skaja" obavijestili ostale pripadnike grupe.

Kako pišu na "Skaju", pronašli su ih slučajno, a Milan Vujotić obavještava da su "Rosi" (Stefan Andrejić) i "Soprano" (Veljko Belivuk) vidjeli Stamatovića ispred lokala sa suprugom.

Neko od pripadnika klana je poslao poruku "Gotovi suuuu", na šta su ostali odgovarali "To kume" i "Volim vas, sve vas volim najvše. Joj brate idem da se razbijem neđe noćas, kunem ti se".

Ubistvo Dedovića i Stamatovića, koje je šokiralo Grčku, dogodilo se u jednom restoranu u predgrađu Atine. U to vrijeme su se Dedović i Stamatović krili duže vrijeme u Grčkoj. Kobnog dana su u jednom restoranu večerali sa suprugama i djecom. Četvorica maskiranih napadača su oko 18.30 upala u restoran i dok su dvojica držala stražu, dvojica su izrešetala "škaljarce" naočigled njihovih žena i djece. Jedan od hitaca je pogodio i Milevu Stamatović koja je zadobila povredu.

Ubice su ispalile više od 20 hitaca u glave i grudi "škaljaraca", a napad je izvršen precizno i munjevito, jer je za manje od 30 sekundi sve bilo gotovo. Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip, koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobjegle.