Crna hronika

PUCNJAVA NA PUMPI U NIKŠIĆU, NEMA POVRIJEĐENIH: Uhapšeni Pajović i Raičević

Autor Portal RTNK

Do incidenta je došlo, kako nezvanično Portal RTNK saznaje, oko ponoći, navodno nakon svađe, a od prisutnih radnika, na sreću, niko nije povrijeđen.

Izvor: MONDO/Gordana Šćepanović

Na objekat pumpe „Z petrol“ u Nikšiću sinoć je ispaljeno više hitaca iz, kako Portal RTNK saznaje, puške.

Do incidenta je došlo, kako nezvanično Portal RTNK saznaje, oko ponoći, navodno nakon svađe, a od prisutnih radnika, na sreću, niko nije povrijeđen.

Nikšićanin Ivica Pajović uhapšen je zbog sumnje da je sinoć počinio ovo krivično djelo.

Zbog istog incidenta uhapšen je i Ratko Raičević, bio je sa Pajovićem u automobilu iz kog je ovaj pucao u pravcu pumpe.

Iz Uprave policije kazali su da su od strane vlasnika benziske stanice obaviješteni da je neko ispalilo više projektila iz puške u pravcu objekta i vozila koja su bila parkirana, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja policijski službenici su odmah po zaprimanju prijave uspostavili blokadu navedenog područja, a nedugo zatim i locirali lica I.P. (37) i R.R. (40) kojom je prilikom kod I.P. pronađeno vatreno oružje – puška. Lica su dovedena u službene prostorije a vozilo u kojem su se nalazili je privremeno oduzeto", rekli su iz policije.

Prikupljanjem obavještenja policija je došla do saznanja da je neposredno prije pucnjave u objektu došlo do verbalnog sukoba između pomenutih lica i zaposlenih, nakon čega su Pajović i Raičević napustili objekat.

"Međutim, nedugo zatim oni su se vratili na lice mjesta i I.P. je iz puške ispalio više projektila u pravcu objekta benziske stanice i parkiranih vozila kojom je prilikom nastala materijalna šteta na objektu i vozilima, dok je na objektu došlo i do požara koji je lokalizovan od strane pripadnika Službe zaštite i spašavanja Nikšić", objašnjavaju iz policije.

Uviđaj je vršen u prisustvu vještaka, a tužilac je kvalifikovao djelo kao teško djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.