Crna hronika

ADVOKAT ČAMGOZA: PODNIJEĆEMO KRIVIČNE PRIJAVE I IZNIJETI INTERESANTNE ČINJENICE

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

"Odluka koja je možemo slobodno reći sa pravnog aspekta, skandalozna, nikada u istoriji ovakva odluka nije donijeta. Mogu slobodno da reći da smo u čudu i u stanju šoka još uvijek", rekao je Radović.

Izvor: Binali Čamgoz, bos iz Turskefoto: Printscreen/Twitter

Marko Radović, advokat turskog državljanina Binalija Čamgoza, kog je Vlada sinoć izručila Turskoj, ocijenio je tu odluku skandaloznom, dodajući da uporište u zakonu za nju ne postoji.

Radović kaže da su za izručenje saznali iz medija, a odluku o tome još nisu vidjeli, jer im je juče poslata poštom, pišu Vijesti.

Vlada je sinoć saopštila da je izručila Čamgoza, jer je u Turskoj optužen za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva, ali i zbog toga što je prijetnja po našu nacionalnu bezbjednost, ali Radović tvrdi da to ne mogu biti valjani razlozi za izručenje, po Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i po Evropskoj konvenciji o ekstradiciji.

Kaže da nemaju informaciju gdje je njihov branjenik, ali imaju bojazan da u Turskoj neće imati dobar tretman, iz razloga koje su ranije isticali i na kojim je prethodni ministar pravde Andrej Milović temeljio svoju odluku da odbije izručenje Čamgoza Turskoj, pišu Vijesti.

"Odluka koja je možemo slobodno reći sa pravnog aspekta, skandalozna, nikada u istoriji ovakva odluka nije donijeta. Mogu slobodno da reći da smo u čudu i u stanju šoka još uvijek", rekao je Radović.

Na pitanje šta će odbrana preduzeti, odgovara:

"Sve pravne radnje i korake koje ćemo preduzimati u sljedećem periodu, ne mogu imati taj efekat da će vratiti Binali Camgoza iz Turske, to je završena stvar, ali ćemo pokrenuti odgovarajuće postupke prvenstveno u pravcu utvrđivanja odgovornosti i to krivične, lica koja su učestvovala u donošenju ove odluke. Nakon što dobijemo Odluku, nakon što je izanaliziramo, podnijećemo krivične prijave, zakazaćemo konferenciju za medije i na njoj iznijeti dosta interesantnih činjenica koje medijima i javnosti nijesu poznate.”