Crna hronika

U NIKŠIĆU JE, U SAMO JEDNOM DANU, UHAPŠENO PET OSOBA ZBOG NASILJA U PORODICI

Autor Vasilisa Grgurević

Pet osoba - M.R. (65), F.S. (25), N.B. (36), D.M. (35) i P.M. (26) - lišeno je slobode juče u Nikšiću zbog nasilja u porodici, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić juče su lišili slobode pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Slobode su lišeni M.R. (65), F.S. (25), N.B. (36), D.M. (35) i P.M. (26).

Jedno lice prijavilo je policiji da je njen otac M.R., prekršio zaštitne mjere izrečene od strane sudije za prekršaje i on je lišen slobode.

Drugo oštećeno lice prijavilo je da je njen emotivni partner F.S. fizički napao i uputio joj riječi prijeteće sadržine. Ona je ovom prilikom zadobila povrede konstatovane u izvještaju ljekara, a F.S. je lišen slobode", stoji u saopštenju policije.

Dalje se navodi da je nikšićkoj policiji juče oštećena osoba prijavila i da je njen suprug N.B. prekršio zaštitnu mjeru - mjeru nadzora koja mu je izecena od strane Osnovnog suda u Niksiću, te je lišen slobode.

"Juče je za nasilje u porodici prijavljen i D.M. koji je uputio riječi prijeteće sadržine P.M. koji je takođe prijavljen za upućivanje prijetećih riječi i fizičkog napada na D.M. Oba lica su lišena slobode", dodaje se u saopštenju.

Iz policije su kazali da njeni službenici u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju suzbijanja krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, te uz sve raspoložive mehanizme postupanja nastoje osigurati mir i bezbjednost svih građana i građanki Crne Gore.