Crna hronika

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DVIJE OSOBE ZBOG ZLOUPOTREBE PLATNE KARTICE

Autor Vasilisa Grgurević

Pljevaljska policija sumnjiči E.G. (41) i E.H. (23) da su zloupotrijebili neovlašćeno pribavljenu platnu karticu i protiv njih je podnijeta krivična prijava, saopšteno je iz Uprava policije.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, podnijeli su krivičnu prijavu protiv dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

Naime, dežurnoj službi pljevaljske policije jedno lice iz toga grada prijavilo je da je njegova platna kartica zloupotrijebljena", navodi se u saopštenju policije. Dodaje se da su preduzete intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja, te da je pljevaljska policija uspjela da identifikuje lica koja se sumnjiče za gore pomenuto krivično djelo.

"E.G. (41) i E.H. (23) su, kako se sumnja, u više navrata, zloupotrijebili neovlašćeno pribavljenu platnu karticu za bezgotovinisko plaćanje koja je registrovana na ime oštećenog, na način što su izvršili više uplata kod privrednog društva registrovanog za igre na sreću – kladionice za online klađenje, na naloge koji su registrovani na njihova imena.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se protiv osumnjičenih podnese krivična prijava u redovnom postupku", zaključuje se u saopštenju.