Crna hronika

Danilovgrad: Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja

Autor Milica Mrvaljević

Danilovgradska policija uhapsila je muškarca R.K, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: UP

Protiv njega će biti podnijeta i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, saopštila je Uprava policije.

"Danilovgradska policija sinoć je postupala u odnosu na prijavu nasilja u porodici koju je podnijela oštećena protiv supruga R.K. koji se, kako je navela u prijavi, nakon verbalnog sukoba sa njom, odvezao vozilom i sa sobom odnio pušku", navodi se u saopštenju.

Policija je pretražila teren i u blizini jednog kanala pronašla pušku i u neposrednoj blizini odbačeni pištolj marke "zastava M57" kalibra 7,62 milimetra, sa 10 komada municije.

"Oružje je izuzeto sa lica mjesta od strane krim tehničara, a lice R.K. dovedeno u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, gdje je, po nalogu tužioca koji je upoznat sa događajem, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", dodaje policija.

Takođe, u pretresu stana koji koristi R.K. pronađeno je još 10 komada municije različitog kalibra.