Crna hronika

PUCNJAVA U ULCINJU! UPOTREBOM VATRENOG ORUŽJA IZAZVAO POVREDE DRUGOM LICU

Autor Anđela Vukčević

Podgoričkoj policiji je 25. avgusta oko 00.30 časova prijavljeno da je u blizini JU Srednja mješovita škola „25. maj“ u Tuzima, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom je prilikom jedno lice zadobilo povrede.

Izvor: MONDO/ MILICA MRVALJEVIĆ

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta kada su izuzeti tragovi koji se dovode u vezu sa ovim događajem.

Istog dana u Klinički centar Crne Gore pristupilo je lice sa povredama u predjelu lijevog stopala koje su nastale usljed dejstva projektila ispaljenog iz vatrenog oružja, te su mu konstatovane teške tjelesne povrede – prelom kostiju stopala.
U službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prikupljena s obavještenja u svojstvu građanina od pet lica te su preduzete dalje, operativno –tačktičke mjere i radnje u ciju rasvjetljavanja ovoga događaja.
Intenzivnim aktivnostima policije identifikovana je osoba za koju se sumnja da je upotrijebila vatreno oružje u odnosu na oštećenog i to da je riječ o A.U. (23).
Od njega su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja, izvršen je uvid u video materijal sa nadzornih kamera u blizini lica mjesta, te je nakon toga sa sveukupnim spisima predmeta upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se
izjasnio da se u radnjama A.U. ne stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti toga tužilaštva.
Sa događajem su zatim, policijski službenici upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu A.U. lišen slobode zbog sumnje da jeizvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom
nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.
Oružje Magnum 357 oduzet je od A.U. i biće predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.