Crna hronika

Zadržavanje osumnjičenima za otmicu dvojice stranaca u Tuzima

Autor Milica Mrvaljević

Iz Uprave policije juče je saopšteno da su njih dvojica juče oko 17 časova oteli dvojicu državljana Pakistana.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Osumnjičenima za otmicu dvojice stranih državljana, E.R. (26) i A.N. (18), nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici određeno je zadržavanje do 72 sata.

Iz tog tužilaštva saopšteno je da su zadržani zbog postojanja osnovane sumnje da su u Tuzima izvršili krivična djela razbojništvo i protivpravno lišenje slobode. Objasnili su da se sumnjiče da su ta krivična djela učinili na štetu stranog državljanina.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da su njih dvojica juče oko 17 časova oteli dvojicu državljana Pakistana.

"Sumnja se da su E.R. (26) i A.N. (18) izvršili krivično djelo otmica na štetu dva pakistanska državljanina na način što su juče oko 17.00 časova, dok su se nalazili u svom vozilu, na jednom autobuskom stajalištu u Tuzima primijetili grupu lica koju su upitali da li im je potreban prevoz, što su isti odbili, nakon čega su osumnjičeni dva lica iz te grupe, protivno njihovoj volji, smjestili u vozilo. Tom prilikom E.R. je, kako se sumnja, zadao više udaraca u predjelu glave i tijela devetnaestogodišnjem oštećenom od koga je tada i otuđio novac u iznosu od 50 eura. Za to vrijeme drugoosumnjičeni se nalazio takođe u vozilu. Tokom ovog događaja oštećeni su u jednom trenutku uspjeli da otvore vrata od vozila i da ga napuste, dok su se za njima, trčećim korakom uputili i E.R. i A.N., međutim nisu uspjeli da ih sustignu", kazali su juče iz UP.