Crna hronika

NA SJEVERU I JUGU POLICIJSKI PRETRESI

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Policajci su proteklih dana pretresli kuće više operativno interesantnih i s njima povezanih osoba na Žabljaku i u nekoliko primorskih opština, saznaju “Vijesti” nezvanično iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Prema istim informacijama u proteklih dva dana pretresi su rađeni kod Z. R. sa Žabljaka, a nekoliko dana prije toga policajci su pretresali objekte u vlasništvu Žabljačanina V. V. i s njim povezanih osoba.

“Vijesti” saznaju da je policija, minulog vikenda, pretres i raciju izvršila i na jednom plažnom baru i restoranu u Kamenarima, gdje su tražili osobe povezane s kotorskim kriminalnim grupama, a u danima prije toga i u još nekoliko primorskih opština.

“U sklopu represivno-preventivnih aktivnosti Uprave policije naloženo je da se pretresaju operativno interesantne osobe na teritoriji čitave države i s njima povezana lica, a sve s ciljem pronalaska međunarodno traženih osoba i pronalaska predmeta i tragova koji potiču iz krivičnih djela. Nijedan pretres nije urađen bez povoda, niti je urađen kod nekoga ko nije evidentiran kao osoba interesantna za službu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Isti izvor objasnio je da te aktivnosti sprovode službenici Sektora za borbu protiv kriminala i svih regionalnih centara bezbjednosti.

On je kazao da je, tokom planiranja tih aktivnosti, fokus stavljen na članove visokorizičnih kriminalnih grupa, operativno interesantne i s njima povezane osobe.

Dodao je i da aktivnosti koje preduzimaju imaju za cilj suzbijanje kriminala i stvaranje povoljnog bezbjednosnog ambijenta u državi, ali i najavio pojačane aktivnosti prema tim kategorijama.

“Pretresi će se nastaviti u svim crnogorskim opštinama”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

TRAŽILI BJEGUNCE
Policija je i sredinom jula izvršila pretrese u više opština, na 20 lokacija, a na meti su im bili pripadnici visokorizičnih kriminalnih grupa, kako pišu Vijesti.

Tada je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je najviše pretresa urađeno u Kotoru, a policajci su provjeravali osobe povezane s dvije tamošnje organizovane kriminalne grupe - škaljarskom i kavačkom.

“Tom prilikom su pronađena tri pištolja, preko 100 komada municije, oduzeta vozila, kao i akcizna roba”, saopštili su tada zvanično iz Uprave policije.

Prije desetak dana službenici Sektora za borbu protiv kriminala izvršili su ciljane potrage za međunarodno traženim licima, pripadnicima istaknutih članova organizovanih kriminalnih klanova - škaljarskog i kavačkog.

Prema tadašnjim informacijama upadi u prostorije traženih osoba izvršeni su u više gradova, zajedno sa službenicima Regionalnih centara bezbjednosti “Centar”, “Jug” i “Zapad”.

“Policija je izvršila upad u prostorije koje koristi Darko Bugarin, odbjegli policajac, u Podgorici, ali i u dva velika kompleksa Ljuba Milovića, na Grahovu”, kazao je tog dana sagovornik “Vijesti”.

Rečeno je da su tog dana policajci upali i u prostorije Bobana Sjekloće na Cetinju, ali i u Virpazaru i Baru, u više prostorija koje koriste Vladimir Ulama i Stefan Janković.

Ta akcija je izvedena uz podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, velikog broja operativnog sastava s kopna i iz vazduha uz upotrebu helikoptera MUP-a, kako pišu Vijesti.