Crna hronika

OSUMNJIČEN DA JE ZLOUPOTREBIO POLOŽAJ I KAO MENADŽER IZ TRI OBJEKTA UZEO PAZAR OD 17.000 EURA

Autor Vasilisa Grgurević

Podgorička policija je podnijela prijavu protiv I.K. (41), osumnjičenog za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

Ilustracija
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

“I.K. (41) sumnjiči se da je izvršio pomenuto krivično djelo na način što je kao zaposleni u jednom pravnom licu u Podgorici, kao menadžer tri ugostiteljska objekta na teritoriji Crne Gore, iz pazara ovog pravnog lica, kao i od depozita, u više navrata, a zloupotrijebivši poziciju na kojoj je bio radno angažovan i pristupa novcu koje je vlasništvo navedenog pravnog lica, iz sefa koji se nalazi u sjedištu pravnog lica, preuzimao novac koji je bio namijenjen za uplatu pazara, bez znanja i odobrenja odgovornih lica u pravnom licu, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a na štetu pravnog lica u ukupnom iznosu od 17.059 eura”, saopštila je policija.

Kako su dodali, nakon što bi preuzeo novac namijenjen za uplatu pazara od prethodnog dana kao i novca od depozita, umjesto da isti uplati u poslovnu banku gdje pravno lice ima otvoren račun, novac je zadržavao za sebe.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv I.K. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.