Crna hronika

Tivat: Kod maloljetnice nađen kokain, prethodno prodala ekstazi

Autor Milica Mrvaljević

Tivatska policija je u Porto Montenegru kontrolisala šesnaestogodišnjakinju iz Podgorice kod koga su pronašli manje pvc pakovanje kokaina.

Izvor: Uprava policije

Iz Uprave policije kazali su da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Tivat u nastavku intenzivnih aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje narkotika podnijeli krivične prijave protiv lica osumnjičenih za zloupotrebu narkotika.

Policija je, kako su kazali, kontrolisala i M.M. (30) iz Kotora kod kojeg su pronađena tri tablete ekstazija.

"Od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik, te je policija došla do sumnje da je maloljetnica u zamjenu za novčanu naknadu licu M.M. dala pomenute tablete, te da je preostalu opojnu drogu koja je kod nje pronađena takođe imala namjeru da proda.

Protiv šesnaestogodišnjakinje je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Sa događajem je upoznat i Centar za socijalni rad u Tivtu radi preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti", rekli su iz Policije.

Policija je u Verigama kontrolisala vozilo u kom su se nalazila dva punoljetna i tri maloljetna lica iz Bosne i Hercegovine, i tom prilikom je sedamnaestogodišnjak policiji predao manje pakovanje marihuane.

"Od pomenutih pet lica prikupljena su obavještenja na zapisnik u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Tivat, te su policijski službenici nakon preduzimanja aktivnosti iz svoje nadležnosti došli do sumnje da je pomenuti maloljetnik omogućio uživanje opojne droge marihuana za gore pomenuta lica", rekli su iz policije.

Dodali su da je i sa ovim događajem upoznat Centar za socijalni rad Tivat, kao i nadležni tužilac po čijem je nalogu protiv sedamnaestogodišnjaka podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Osim toga, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su od početka avgusta podnijeli prekršajne prijave protiv sedam lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod ovih lica su u odvojenim događajima pronađene manje količine narkotika – marihuana, kokain i ekstazi", zaključuju iz policije.