Crna hronika

Pljevlja: Uhapšen državljanin Srbije, osumnjičen da je u prostorijama kuće uzgajao marihuanu

Autor Milica Mrvaljević

Tom prilikom, u prostorijama koje koristi M.P. pronađeno je 111 komada biljaka kanabisa, lampe i električna aparatura za uzgajanje biljaka.

Izvor: UP

Pljevaljska policija uhapsila je i M.P. (39), državljanin Srbije sa stalnim boravištem u Pljevljima, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštil je Uprava policije (UP).

“Naime, policija je u mjestu Glibaći u Pljevljima izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.P. (39) državljanin Republike Srbije sa stalnim boravištem u Pljevljima”, kazali su iz policije.

Tom prilikom, u prostorijama koje koristi M.P. pronađeno je 111 komada biljaka kanabisa, lampe i električna aparatura za uzgajanje biljaka.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se M.P. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navode iz policije.

On je uz krivičnu prijavu priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost u zakonskom roku.

“Napominjemo da je ovo treća plantaža koju je crnogorska policija pronašla u posljednjih mjesec dana u Crnoj Gori, pored velike plantaže koja je pronađena u pograničnom pojasu naše države sa Republikom Albanijom, a što je rezultat kontinuirane regionalne i međusektorske saradnje”, kazali su iz policije.

Policja će, kako su naveli, nastaviti intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju sprečavanja vršenja ovih krivičnih delay putem ulične prodaje i prekograničnog kriminala.