Crna hronika

ANDRIJAŠEVIĆU ODREĐEN PRITVOR

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Andrijašević je uhapšen sjutra dan u Piperima u blizini jedne osnovne škole.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nakon saslušanja sudija za istragu odredio je pritvor do 30 dana Mirku Andrijaševiću (27) iz Danilovgrada zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela. On je sproveden u Istražni zatvor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija UIKS, saznaje CdM.

Policija je uhapsila Mirka Andrijaševića 15. avgusta nakon što je kod njega pronađeno dva kilograma kokaina i pištolj sa izbrušenim brojem.

Kasnije tog dana on je pobjegao iz policijskih prostorija za zadržavanje. On je tada iskoristio momenat nepažnje policajca koji je bio zadužen da ga čuva u prostorijama za zadržavanje Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, i pobjegao. Policija ispituje i odgovornost tog policijskog službenika u ovom slučaju.

Andrijašević je uhapšen sjutra dan u Piperima u blizini jedne osnovne škole.

“Tokom bjekstva logistiku mu je pružao njegov brat D.A. Policijski službenici su identifikovali više osoba za koje se sumnja da su pružala logistiku Andrijaševiću prilikom njegovog bjekstva i izvlačenja na bezbjedno mjesto kako bi bio nedostupan nadležnim organima za sprovođenje zakona, a o čijoj će se eventualnoj krivičnoj odgovornosti nadležno tužilaštvo naknadno izjasniti”, saopštila je juče Uprava policije.

U potragu za Andrijaševićem bili su uključeni službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednost Danilovgrad, a na raspolaganje je bilo stavljeno više službenika organizacionih jedinica Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije i Sektora policije posebne namjene, kao i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.