Crna hronika

UHAPŠEN ANDRIJAŠEVIĆ KOJI JE BIO U BJEKSTVU! Ispituje se i odgovornost policajca

Autor Anđela Vukčević

Nakon višesatne akcije u mjestu Piperi, u blizini jedne osnovne škole, bjegunac je lociran i uhapšen. Tokom bjekstva kako kažu u policiji logistiku mu je pružao njegov brat D.A.

Izvor: MONDO/ MILICA MRVALJEVIĆ

Policija je uhapsila Mirka Andrijaševića (27) iz Danilovgrada koji je preksinoć pobjegao iz policijskih prostirija za zadržavanje. On je uhapšen prije dva dana nakon što je kod njega pronađeno dva kilograma kokaina i pištolj sa izbrušenim brojem, ali je u policijskim prostorijama iskoristio momenat nepažnje policajca koji je bio zadužen da ha čuva u prostorijama za zadržavanje Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, i pobjegao je, saopštila je Uprava policije. Policija će ispitati odgovornost tog policijskog službenika u ovom slučaju.

“Potom je u potragu za Andrijaševićem službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednost Danilovgrad, na raspolaganje stavljeno više službenika organizacionih jedinica Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije i Sektora policije posebne namjene, kao i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova”, naveli su iz Uprave policije.

Nakon višesatne akcije u mjestu Piperi, u blizini jedne osnovne škole, bjegunac je lociran i uhapšen. Tokom bjekstva kako kažu u policiji logistiku mu je pružao njegov brat D.A.

“Policijski službenici su identifikovali više osoba za koje se sumnja da su pružala logistiku Andrijaševiću prilikom njegovog bjekstva i izvlačenja na bezbjedno mjesto kako bi bio nedostupan nadležnim organima za sprovođenje zakona, a o čijoj će se eventualnoj krivičnoj odgovornosti nadležno tužilaštvo naknadno izjasniti”, istakli su u Upravi policije.

Protiv policajca koji je bio zadužen za čuvanje Andrijaševića u prostorijama za zadržavanje bez odlaganja će biti pokrenut postupak za utvrđivanje njegove odgovornosti u skladu sa zakonskim propisima.

“Murko Andrijašević će uz krivičnu prijavu biti sproveden višem državnom tužiocu na dalju nadležnost u zakonskom roku”, zaključuju u Upravi policije.