Crna hronika

OD TIVĆANINA ODUZETA DVA PIŠTOLJA, PRIJAVE PROTIV POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Oružje je privremeno oduzeto i biće predmet daljih vještačenja.

Izvor: MUP Crne Gore

Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u vezi sa predmetom u kojem su službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug, Odjeljenja bezbjednosti Tivat, postupali u prethodnom periodu, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.A. (59) u mjestu Donja Lastva.

Naime, kako je podsjetila policija, tokom realizacije ovog predmeta podnijete su krivične prijave protiv jednog policijskog službenika, kao i dva službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Tivat, zbog sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba službenog položaja.

“Shodno tome, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi pomenuto lice i tom prilikom pronađeno je poluautomatsko kratkocijevno oružje marke Magnum Research sa okvirom i pet komada municije, kao i 45 komada municije istog kalibra. Za ovo oružje R.A. je posjedovao oružni list. Osim toga, pronađeno je i poluautomatsko kratkocijevno oružje marke Sig Sauer kalibra 9 mm Luger sa dva okvira i 13 komada municije, takođe sa oružnim listom”, navodi policija.

Oružje je privremeno oduzeto i biće predmet daljih vještačenja.