Crna hronika

NA CETINJU PRONAĐENI PIŠTOLJI, VIŠE PUŠAKA I PREKO 350 KOMADA MUNICIJE

Autor Vasilisa Grgurević

Cetinjska policija je prilikom pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Z. V. pronašla pištolj, više pušaka i 372 komada municije raznih kalibara, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Izvor: Uprava policije

Kako se navodi u saopštenju, pronađeni su pištolj marke "CZ" kalibra 9 mm, sa dva okvira, malokalibarska puška marke "CZ" , lovačka puška marke "Česka Zbrojovka" kalibra 16 mm, lovačka puška marke "Baikal" kalibra 12 mm i vazdušna puška marke "CZ".

"Postupajući po prijavi oštećenog lica, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su zbog narušenih međususjedskih odnosa, iz preventivnih razloga inicirali i shodno naredbi suda, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Z.V. iz Cetinja", piše u saopštenju.

"O navedenom događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju po čijem je nalogu jedan dio oružja privremeno oduzet radi daljih kriminalističkih vještačenja, nakon čega će se tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela. Preostalo oružje je privremeno oduzeto i isto će biti poslato nadležnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance radi trajnog oduzimanja oružja shodno Zakonu o oružju", zaključuje se.