Crna hronika

DJEVOJČICA KOJU JE OTAC KIDNAPOVAO JOŠ UVIJEK NIJE NAĐENA

Autor Aleksandra Virijević

Djevojčica (6) koju je otac kidnapovao još uvijek nije vraćena u Crnu Goru.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

 Šestogodišnja devojčica koju je navodno otac kidnapovao u Baru 13. avgusta i sa njom toga dana ilegalno prešao u Albaniju, još nije vraćena u Crnu Goru. To je Primorskom portalu potvrdila Trejsi Šenon Lin, majka djeteta koja je policiji prijavila otmicu ćerke.

"Rekli su mi da čekam u Baru dok ne pronađu moju ćerku. Juče, cijelu noć sam čekala. Do jutros još nemam informaciju da je moje dijete pronađeno", rekla je Šenon.

Prema navodima majke, maloljetnu ćerku Zinleu Rajan kidnapovao je njen otac Tomas Holenbek. Prethodno je majka, toga dana, shodno odluci suda povela djevojčicu u Stari Bar gdje je neko vrijeme živio otac djevojčice. Prema sudskoj odluci određeno je vrijeme, dva puta nedeljno, od 16 do 21 sat, da otac provodi sa ćerkom.

Podsjetimo, juče je Uprava policije postupajući po prijavi majke, raspisala međunarodnu objavu preko NCB Interpol-a Podgorica, kojom se potražuje nestalo maloljetno lice - djevojčica stara šest godina, sa boravkom u Baru.

Izvor: Facebook / Thomas Hollenbeck / printscreen

Majka djevojčice, Trejsi Šenon, državljanka Sjedinjenih Američkih Država, sa boravkom u Baru, 13. avgusta je u kasnim večernjim časovima, pristupila prostorijama Odeljenja bezbjednosti Bar, i prijavila policiji da njen bivši suprug, otac djeteta, Tomas Holenbek, takođe državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vrijeme koje otac provodi sa djetetom, vratio majci djevojčicu na dogovoreno mjesto i u dogovoreno vrijeme.

Policijski službenici su odmah po prijavi preduzeli koordinirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mjesto stanovanja lica, kojom prilikom otac i djevojčica nisu pronađeni na adresi. Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

O navedenom događaju je upoznat NCB Interpol Podgorica koji koordinira i preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja lica, dok su sa prijavom događaja upoznati svi nacionalni centralni biroi Interpol-a.

Otac tvrdi da je djevojčicu otela majka

Otac devojčice, Tomas Holenbek, tvrdi da je Trejsi Šenon otela njihovu ćerku, Zinleu Rajan (6), još u Americi prije skoro četiri godine i odvela je u Crnu Goru, odakle on pokušava da je vrati.

Izvor: Facebook / Thomas Hollenbeck / printscreen

"Zinleu je nezakonito otela majka i izvela iz zemlje u januaru 2021. Moj prijatelj, Tomas Holenbek, je njen otac. On ima puno starateljstvo i od tada se bori za njen povratak. U Crnu Goru je otputovao u septembru i dalje je tamo i bitka se nastavlja. Potrebne su molitve da se ova noćna mora uskoro završi i da Zinlea dođe kući u Ameriku sa svojim tatom. Trenutno se, međutim, ne nazire kraj. Pokrenuo sam ovu stranicu da bih pomogao svom prijatelju da nastavi ovu borbu", navodi se na stranici GoFundMe, posvećenoj ovom slučaju.