Crna hronika

TAMARA ZVICER, KRSTO MAROŠ I ALEKSANDAR SAVIĆ OSUMNJIČENI ZA DIVLJU GRADNJU

Izvor Vijesti

Iz UP su kazali da se dvije procesuirane osobe u evidencijama UP vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja djeluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treća osoba identifikovana kao dio njihove kriminalne mreže

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Policija je protiv Tamare Zvicer (40), Krsta Maroša (46), Aleksandra Savića (51) i kompanije "Trpeza" iz Kotora podnijela krivične prijave zbog sumnje da su gradili objekat bez dozvole, potvrđeno je "Vijestima" nezvanično iz Uprave policije (UP).

Tamara Zvicer je supruga šefa kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

Iz UP je zvanično saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga danas podnijeli krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv tri osobe i jedne kompanije zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje iz Krivičnog Zakonika Crne Gore.

"Naime, utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica 'Trpeza' doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor T.Z. (40) i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret, na način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da su nakon izvršenog krivičnog djela i pored izdate mjere zabrane od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31. jula 2023.godine, kako je utvrđeno u postupku izviđaja, prijavljeni nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici.

"Prostornim planom Opštine Kotor na predmetnim parcelama nije predviđena saobraćajnica, dvije parcele su o kulturi šuma, a preostale dvije parcele su namijenjene za gradnju naselja. Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, iz čega proizilazi da je prilikom pribavljanja UT uslova, na kompletnoj teritoriji opštine Kotor neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nijesu imali", poručili su iz UP.

Iz te institucije su kazali da se dvije procesuirane osobe u evidencijama UP vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja djeluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treća osoba identifikovana kao dio njihove kriminalne mreže.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih lica koja vrše krivična djela protiv životne sredine, odnosno građenja bespravnih objekata na cijeloj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima", zaključuje se u saopštenju UP.