Crna hronika

OTMICA U BARU: Otac kidanpovao ćerku i napustio Crnu Goru

Autori Primorski portal Milica Mrvaljević

Američka državljanka Tracy Shannon Lyn koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru prijavila je danas policiji da je njenu maloljetnu kćerku Zynleea Ryan kidnapovao njen otac Thomas Hollenbeck, piše Primorski portal.

Izvor: MONDO

Prema riječima Shannon Lyn, Thomas Hollenbeck je njen bivši vanbračni suprug. Ona navodi da je Thomas Hollenbeck sa njihovom šestogodišnjom kćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu. Shannon Lyn je informisana preko Ambasade SAD u Podgorici da je u američkoj Ambasadi u Tirani tražio pasoš za dijete. O otmici djeteta obavješten je Interpol.

Shannon Lyn za Primorski portal je kazala da je jutros od Ambasade SAD u Podgorici obavještena da je Thomas Hollenbeck u ambasadi SAD u Tirani zatražio da se za Zynleea Ryan uradi pasoš.

“U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloljetnom Zynleea Ryan. Sud još nije donio pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u spetembru, dozvolio da Thomas viđa našu kćerku dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo koristiti tek u jun ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvjek obavještavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dijete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći posle 22 časa sam pošla u Centar bezbjednosti Bar i prijavila da dijete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strijepila sam da je nije kidnapovao. Na žalost to se jutros i potvrdilo”, ispričala je Shannon Lyn za Primorski portal.

Prema navodima Shannon Lyn, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su vidjeli dijete i da fizički izgleda dobro.

Iz Ambasade SAD u Podgorici su navodi Shannon Lyn, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

Na Interpolu je da naloži Ambasadi SAD u Tirani da traži izručenje šestogodišnjeg djeteta majci u Crnu Goru.

Shannon Lyn je u izjavi datoj policiji, u koju je Primorski portal imao uvid, navela da je Thomas Hollenbeck osuđivan za više krivičnih djela.