Crna hronika

PREKRŠAJNA PRIJAVA ZBOG VRIJEĐANJA SLUŽBENIKA NP PROKLETIJE

Autor Vasilisa Grgurević

Policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv B.B. zbog vrijeđanja službenika Nacionalnog parka Prokletije.

Izvor: MONDO

Kako je saopšteno iz policije, nakon što su prikuplili obavještenja o navedenom događaju i obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, tužilac se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela te da se radi o prekršaju.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Sjever“ – Stanice policije Gusinje, su 10.08.2024.godine, postupajući po prijavi službenika Nacionalnog parka Prokletije, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prikupili obavještenja od četiri lica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, oštećeni je u prijavi naveo da je prilikom obilaska terena Nacionalnog parka, u mjestu Koljenovića Bor, uočio tri lica sa dva lovačka psa, te da mu je lice B.B. tom prilikom uputio riječi uvredljive sadržine.

"Policijski službenici su prikupili obavještenja od J.R., B.B., L.B. i L.B., i o navedenom događaju obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela te da se radi o prekršaju.

Policijski službenici su Sudu za prekršaje u Beranama, protiv lica B.B. podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, omalovažavanje i ometanje službenog lica", zaključuje se u saopštenju policije.