Crna hronika

ŠARANOVIĆ: AKO RAMAJU NE BUDE DODIJELJENO DRŽAVLJANSTVO U SKLADU SA ZAKONOM, TRAŽIĆU DA MU SE ODUZME

Autor Anđela Vukčević Izvor Antena M

On je, na konferenciji za medije, kazao da će UP pojasniti detalje povodom krivičnih djela koja se ovom lici stavljaju na teret.

Izvor: Demokrate

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović oglasio se, kako je kazao, povodom interesovanja javnosti oko lišavanje slobode Nasera Ramaja.

On je, na konferenciji za medije, kazao da će UP pojasniti detalje povodom krivičnih djela koja se ovom lici stavljaju na teret.

“Ovo lice je za vrijeme prethodne Vlade dobilo počasno državljanstvo. On se molbom obraćao Dritanu Abazoviću da po kratkom postupku dobije državljanstvo. S obzirom da se ovom licu stavlja na teret utaja poreza ono što je indikativno je na bazi čega je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje na dobijanje državljanstva, jer ne postoji ni jedan pisani trag u Ministarstvu na osnovu kojeg je vršena provjera”, rekao je Šaranović na konferenciji za medije, prenosi portal Antena M.

Šaranović je kazao da je 27. oktobra 2023. godine, četiri dana prije formiranja aktuelene 44. Vlade MUP donio rješenje kojem Naser Ramaj stiče pravo na državljanstvo. On je istakao da je njihova obaveza bila da kažu kako je on dobio državljanstvo.

“Tražio sam da se hitno preduzmu sve pravne radnje zakonitosti ovog postupka. U slučaju da proces da odgovor da je učinjeno nešto nezakonito u skladu sa Zakonom o državljanstvu, zatražiću da ovom licu bude oduzetno crnogorsko državljanstvo”, poručio je Šaranović.