Crna hronika

UHAPŠENE ČETIRI OSOBE ZBOG ILEGALNOG POSJEDA ORUŽJA

Autor Vasilisa Grgurević

Podgorička policija uhapsile je četiri osobe i kod njih pronašla oružje i municiju, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: UP

“Policija je pretresala dvije kuće koje koristi L.N. (28) iz Podgorice i pronašla pet komada oružja u ilegalnom posjedu i jedno oružje sa isteklim oružnim listom. Pronađeni su revolver marke Gaser, revolver nepoznate marke, automatski pistolj-škorpion sa dva okvira, pistolj CZ, kalibra 9 mm, lovački karabin 8,57 mm, puška nepoznate marke, 11 komada štapina privrednog eksploziva, 74 komada razne municije”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navode da je o ovom slučaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu L.N. i njegova majka A.N. (50) uhapšeni i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Podgorica je postupajući po prijavi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira,uhapsila D.B.(50) i B.V.(71), zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

“Nakon ovog događaja, shodno naredbi suda, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.V., i tom prilikom oduzeli pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm, i 10 komada pripadajuće municije, pušku marke M-70, kal. 8x57mm i 60 komada municije za istu, optički nišan za pušku, oružne listove za oba oružja, kao i pištolj marke Beretta kal. 7,65mm sa 7 komada pripadajuće municije, kao i oruzni list za isto”, ističe se u saopštenju.

Takođe, policija je u mjestu Gornja Rovca pretresala kuću D.B. i od njega privremeno oduzela lovačku pušku marke Broving kalibra 30-06 mm i 18 komada municije kao i važeci oružni list za pušku.

Oružje je privremeno oduzeto i biće poslato nadležnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance radi trajnog oduzimanja oružja.

“Protiv B.V. i D.B. će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o javnom redu i miru, što shodno Zakonu o oružju predstavlja okolnost usljed koje se vrši oduzimanje oružja i poništavanje oružnog lista”, zaključuju u policiji.

Cetinjska policija izvršila je pretres stana Đ.B. iz Cetinja, i tom prilikom oduzela pištolj marke CZ M57 Tokarev za koji nema dozvolu.

Protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.