Crna hronika

PAVIĆEVIĆU NA ZAHTJEV SDT-A BLOKIRALI NEKRETNINE I VOZILA

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Oni su objasnili da je Viši sud time usvojio predlog Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, podnijet na njihovu inicijativu.

Izvor: MN Press

Viši sud u Podgorici privremeno je blokirao 22 nepokretnosti u Baru, jednu u Tivtu i jednu u Podgorici i četiri putnička vozila, a sve u svojini svojini i susvojini okrivljenih Đorđija Pavićevića i privrednog društva "Playmaker 14". To je saopšteno iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), prenose Vijesti.

Oni su objasnili da je Viši sud time usvojio predlog Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, podnijet na njihovu inicijativu.

"Viši sud u Podgorici je, rješenjem Kris br. 82/24, od 6. avgusta ove godine, usvojio predlog Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, podnijet na inicijativu Specijalnog državnog tužilaštva, i odredio privremenu mjeru obezbjeđenja zabrana raspolaganja - otuđenja i opterećenja: 22 nepokretnosti u Baru, jedne u Tivtu i jedne u Podgorici, ukupne površine 51.476 m2 i četiri putnička vozila, marke: „Mercedes CLS 500“, „Volkswagen Golf VII“, „Porche Boxter“ i „Mercedes Benz ML 63 AMG“ i zabranu otuđenja vlasničkih udjela u privrednim društvima „B.U.“ DOO B., „T.S.“ DOO B. i „B.“ DOO B., u svojini i susvojini okrivljenih Đ.P. i privrednog društva „P.L.14“ DOO B., protiv kojih Specijalno državno tužilaštvo vodi krivični postupak, jer sprovodi istragu za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje putem pomaganja", navodi se u saopštenju SDT-a.

Dodaje se da je privremena mjera određena kao obezbjeđenje imovinskopravnog zahtjeva nastalog usljed izvršenja krivičnog djela u korist oštećene Države Crne Gore, dok će se zabrane otuđenja i opterećenja zabilježiti, odnosno evidentirati u katastru nepokretnosti, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova i Centralnom registru privrednih subjekata Crne Gore i trajaće do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, pišu Vijesti.

Žalba protiv rješenja suda ne zadržava izvršenje, zaključili su SDT-a.