Crna hronika

UHAPŠENE DVIJE OSOBE PO POTJERNICAMA INTERPOLA

R.M. je izvršio promjenu ličnog imena u Crnoj Gori ,ali je efikasnom saradnjom i blagovremenom koordinacijom između policija Njemačke i Crne Gore, imenovani pronađen i lišen slobode u Njemačkoj

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Po međunarodnim potjernicama Interpol-a danas su uhapšene dvije osobe, od čega jedna u Crnoj Gori, a druga u Njemačkoj, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U Njemačkoj je uhapšen crnogorski državljanin R.M. (rođen kao R.S.) po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Podgorica u cilju izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine, zbog izvršenog krivičnog djela teška krađa.

“R.M. je izvršio promjenu ličnog imena u Crnoj Gori ali je efikasnom saradnjom i blagovremenom koordinacijom između policija Njemačke i Crne Gore, imenovani pronađen i lišen slobode u Njemačkoj”, dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici Sektora granične policije u Ulcinju su na graničnom prelazu Sukobin, uhapsili državljanina Kosova B.P. koji se potražuje po osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Bukurešt, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci, zbog krivičnog djela ilegalni prelazak državne granice.

“Njemu je određen ekstradicioni pritvor”, zaključuju iz UP.