Crna hronika

HERCEG NOVI: UHAPŠENA DVA LICA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA I UGROŽAVANJA BEZBJEDNOSTI

Autor Anđela Vukčević

Dodaje se da nakon toga, N.B. i N.I. nastavljaju verbalni koflikt.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Hercegnovska policija uhapila je N.B. (30) osumnjičenog za ubistvo u pokušaju i N.I. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"N.B. je kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio na način što je 4. avgusta ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Đenovići, opština Herceg Novi, u prisustvu većeg broja lica, stupio u verbalni konflikt sa operativno interesantnim licem N.I., nakon čega mu N.I. zadaje udarac šakom u predjelu vilice, usljed čega N.B. iz torbice koja mu se nalazila za pojasom vadi nož, i njime zamahuje prema N.I., i u tom trenutku oštećenom licu, koji je pokušavao da razdvoji pomenuta lica u konfliktu, nanosi tjelesnu povredu – ubodnu ranu u predjelu trbuha", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da nakon toga, N.B. i N.I. nastavljaju verbalni koflikt.

"Da bi se ubrzo zatim udaljili sa lica mjesta, dok je oštećeni od strane prisutnih lica prevezen u zdravstvenu ustanovu radi ukazivanje medicinske pomoći, gdje su mu u izvještaju ljekara specijaliste konstatovane tjelesne povrede", dodaje se u saopštenju.

N.B. je nakon kraće potrage pronađen i uhapšen, a iz policije su saopštili,.da je kod njega u momentu hapšenja pronađen nož.

"Protiv N.B. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju i on je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost. Preduzimajući dalje mjere i radnje po pomenutom događaju, policijski službenici su locirali i lišili slobode N.I. i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu N.B. Priveden je Višem državnom tužilaštvu na dalje postupanje", saopšteno je iz policije.