Crna hronika

PET LICA SA INTERPOLOVE POTJERNICE UHAPŠENO TOKOM VIKENDA: Uhapšen osumnjičeni za otmicu i iznudu

Autor Milica Mrvaljević

Crnogorska policija tokom vikenda uhapsila je pet osoba za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola.

Izvor: Interpol

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene, lišili su slobode pet lica za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola.

Službenici policije su sprovodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode V.M. državljanina Republike Srbije, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Beč, radi vođenja krivičnog postupka u Beču, zbog sumnje da je izvršio krivična djela kidnapovanje i iznuda i to na način što je zajedno sa više saučesnika kidnapovao i vršeći nasilje, od rodbine oštećenih zahtijevao otkup od 1.000.000 eura", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je slobode lišen i državljanin Srbije M.J, po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Visbaden u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnom postupku pred Lokalnim sudom u Degendorfu, Njemačka.

"On se traži zbog krivičnog djela nelegalni uvoz velikih količina opojnih droga, za koje se sumnja da je izvršeno na način što je imenovani vršio krijumčarenje opojne droge marihuana kroz Austriju i Njemačku. Kako se sumnja, ovo lice je bilo organizator krijumčarenja opojne droge marihuana", navodi se u saopštenju.

Po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Beograd, lišen je slobode Z.I., takođe državljanin Republike Srbije, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, kazali su iz policije. Z.I. se potražuje radi vođenja krivičnog postupka u Aranđelovcu, Republika Srbija.

"Državljanin Kosova, H.G., kojeg potražuje UNMIK Kosovo, lišen je slobode zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, jer je imenovani bio učesnik saobraćajne nezgode gdje je jedno lice smrtno stradalo, dok je više lica zadobilo teške povrede opasne po život. On je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 mjeseci.

Policijski službenici su lišili slobode D.Z., državljanina Bosne i Hercegovine, po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Sarajevo. On se potražuje po naredbi Opštinskog suda u Livnu u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici", zaključuje se u saopštenju.