Crna hronika

OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO U PETNJICI ODREĐENO ZADRŽAVANJE

Autor Anđela Vukčević Izvor Pobjeda

Policijski službenici Stanice policije Petnjica su odmah izašli na lice mjesta i u vozilu marke VW Golf, rožajskih registarskih oznaka pronašli beživotno tijelo u tom momentu nepoznatog muškog lica za koga je naknadno utvrđeno da se radi o A.J.,(45) iz Rožaja.

Izvor: MONDO/ Anđela Vukčević

Uprava policije OB Berane podnijela je krivičnu prijavu protiv F.L.(42) i I.L.(45) iz Petnjice zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon saslušanja, VDT je osumnjičenima odredio zadržavanje do 72 časa i u zakonskom roku biće privedeni sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju.

Iz Uprave policije saopšteno je da su juče oko 15.30h obaviješteni preko dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Berane, da je nepoznato lice na lokalnom putu između mjesta Savin bor i Pločnik, opština Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice teško povrijeđeno, piše Pobjeda.

Policijski službenici Stanice policije Petnjica su odmah izašli na lice mjesta i u vozilu marke VW Golf, rožajskih registarskih oznaka pronašli beživotno tijelo u tom momentu nepoznatog muškog lica za koga je naknadno utvrđeno da se radi o A.J.,(45) iz Rožaja.

"Odmah po navedenom saznanju angažovani su cjelokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever", kojom prilikom se pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mjesta tako i na teritoriji okolnih opština gdje je uspostavljena blokada svih putnih pravaca kao i graničnih prelaza prema Republici Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu. Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbjednosti ,,Sjever“ je identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku, lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ubistva A.J. iz Rožaja", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su njihovi službenici nakon intenzivne pretrage terena u reonu sela Savin Bor, oko 17.15h locirali a zatim i uhapsili F.L. (42) i I.L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje daa izvršili krivišno djelo ubistvo u saizvršilaštvu.

"Prilikom lišenja slobode kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje - revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Preduzimajući dalje mjere i radnje u vezi ovog krivičnog djela policijski službenici su u selu Kruščica, opština Petnjica izvršili pretres objekata koje koriste ova lica gdje je u jednom od objekata pronađena i oduzeta i jedna lovačka puška dok je pretres na drugoj lokaciji u toku. Kriminalistička obrada lica je u toku i oni će biti sprovedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost, piše Pobjeda.

Iz VDT u Bijelom Polju saopštili su da će ponađeni i izuzeti materijalni tragovi biti predmet daljih vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu.