Crna hronika

RASVIJETLJENO UBISTVO U PETNJICI! Uhapšeni osumnjičeni

Autor Anđela Vukčević

Iz UP su kazali da su policijski službenici u reonu sela Savin Bor oko 17.15 časova lociral, a zatim i uhapsili F. L. (42) i I. L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su na štetu A. J. iz Rožaja izvršili krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu.

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Petnjička policija uhapsila je sugrađane F. L. (42) i I. L. (55), osumnjičene za ubistvo Rožajca A. J. u toj opštini, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako je saopšteno, Uprava policije je danas oko 15.30 obaviještena preko dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Berane, da je od strane nepoznatog lica na lokalnom put između mjesta Savin bor i Pločnik, opština Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice teško povrijeđeno.

"Policijski službenici Stanice policije Petnjica su odmah izašli na lice mjesta i u vozilu marke VW Golf, rožajskih registarskih oznaka pronašli beživotno tijelo u tom momentu nepoznatog muškog lica za koga je naknadno utvrđeno da se radi o A.J.,(45) iz Rožaja", navodi se u saopštenju.

"Odmah po navedenom saznanju angažovani su cjelokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbjednosti 'Sjever', kojom prilikom se pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mjesta tako i na teritoriji okolnih opština gdje je uspostavljena blokada svih putnih pravaca kao i granicnih prelaza prema Republici Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu. Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbjednosti 'Sjever' je identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku, lica koja se dovode u vezu sa izvrsenjem ubistva A.J. iz Rožaja", dodaje se.

Iz UP su kazali da su policijski službenici u reonu sela Savin Bor oko 17.15 časova lociral, a zatim i uhapsili F. L. (42) i I. L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su na štetu A. J. iz Rožaja izvršili krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu.

"Prilikom lisenja slobode kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oruzje - revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog djela. Uviđaj lica mjesta vrsi državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju zajedno sa policijskim sluzbenicima Regionalnog centra bezbjednosti 'Sjever'", piše u saopštenju.

"Preduzimajuci dalje mjere i radnje u vezi ovog krivičnog djela policijski sluzbenici su u selu Kruščica, opština Petnjica izvrsili pretres objekata koje koriste ova lice gdje je u jednom od objekata pronađena i oduzeta i jedna lovacka puska dok je pretres na drugoj lokaciji u toku. Kriminalisticka obrada lica je u toku i oni će biti sprovedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadleznost, dok ce pronadjeni i izuzeti materijalni tragovi biti predmet daljih vjestacenja u Forenzickom centru u Danilovgradu", zaključuje se.