Crna hronika

U NIKŠIĆU UHAPŠENE DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA 10 KRAĐA

Autor Vasilisa Grgurević

Nikšićka policija uhapsila je I. B. (20) i jednog maloljetnika koji se sumnjiče da su na području te opštine počinili 10 krađa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Kako je saopšteno, policijski službenici su su uočili dvije osobe koje su krale stvari i predmete iz parkiranog vozila.

"Nakon što su lišeni slobode, utvrđeno je da ova lica ne posjeduju lična dokumenta sa sobom, a jedno lice se predstavilo policijskim službenicima pod tuđim imenom i prezimenom, nakon čega su ova lica dovedena u prostorije Odjeljenja bezbjednosti radi utvrđivanja identiteta. Preduzimajući dalje kriminalističke mjere i radnje, utvrđeno je da se radi o licu I.B. (20), a da je drugo lice maloljetnik. Protiv njih su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o ličnoj karti", navodi se u saopštenju.

"Takođe, pomenuta lica se sumnjiče da su u prethodnom periodu na području opštine Nikšić počinili deset krađa, i tom prilikom otuđili tri vozila sa parking prostora ispred stambenih zgrada, mobilne telefone, i ručni alat veće materijalne vrijednosti, kao i ostale predmete koje su pronalazlili prilikom krađa. O navedenim događajima je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću kojem su lica sprovedena na dalju nadležnost", zaključuje se.