Crna hronika

KURTI NAJAVIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VLADE ZBOG NOVE SMJENE

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Ponovno smijenjeni glavni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artan Kurti, saopštio je da će protiv Vlade podnijeti krivičnu prijavu zbog neizvršavanja sudske odluke.

Izvor: Vlada Crne Gore

Kazao je to nakon što su predstavnici izvršne vlasti danas u kratkom roku smijenili njegovog nasljednika sa te pozicije Predraga Burića, postavili opet Kurtija, pa ga odmah zatim ponovo razriješili...

"Najveće pravno nasilje koje može da se dogodi je upravo ovo što radi Vlada Crne Gore. Sud je meritorno odlučio identično kao i u slučaju direktora Uprave policije (Zorana Brđanina), nisu imali nijednu drugu nadležnost, bez da donose zaključak o nastavku mandata. Podnijećemo krivičnu za neizvršavanje sudske odluke iz člana 395 Krivičnog zakonika Crne Gore", rekao je on "Vijestima".

Na sličan način, predstavnici izvršne vlasti protivili su se povratku smijenjenog Brđanina na mjesto šefa policije, ali su na kraju morali da ga vrate na tu poziciju zbog odluka Upravnog suda. Njemu sada teče novi-stari mandat, koji se završava u avgustu sljedeće godine, kako pišu Vijesti.