Crna hronika

PAVIĆEVIĆU ODUZET PASOŠ I ZABRANJENO NAPUŠTANJE STANA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Baraninu Đorđiju Pavićeviću oduzet je pasoš i zabranjeno napuštanje mjesta stanovanja.

Izvor: MN Press

Tako je odlučio podgorički Viši sud, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje ga sumnjiči za organizovanje kriminalne organizacije i krijumčarenje cigareta, potvrdila je "Vijestima" portparolka Višeg suda Marija Raković.

Prema istim informacijama, SDT nije tražio alternativne mjere nadzora za navodne članove njegove kriminalne grupe - carinike Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića, kao ni za Nikolu Kovačevića, nekadašnjeg špeditera u Pavićevićevoj kompaniji "Playmaker".

Vlasnik Košarkaškog kluba Mornar i ekipa oko njega, uhapšeni su prvobitno krajem 2023. godine, u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, ali su iz pritvora pušteni gotovo tri mjeseca kasnije.

Ista ekipa lišena je slobode prije par dana - 29. jula, a u okviru proširenja istrage Specijalnog državnog tužilaštva o švercu cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, kako pišu Vijesti.

"Vijestima" je tada rečeno da se stotinama miliona eura mjeri se šteta koju su švercom cigareta pričinili državi, ali su okrivljeni to negirali na saslušanju.

SDT tvrdi da je ta ekipa, samo od juna do novembra, uz falsifikovana dokumenta makar u osam navrata krijumčarila cigarete.

Pavićevićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović rekao je da je njegov klijent na saslušanju insistirao da su sva dokumenta bila ispravna, da nije riječ o falš spisima i da su cigarete napustile Slobodnu zonu Luke Bar, a ne ostale za sivo tržište.