Crna hronika

UP I ANB: INFORMACIJE DA SE PRIJETI ĐUKANOVIĆU NISU TAČNE

Autor Balša Janković

"Podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje Agencije za nacionalnu bezbjednost ukazuju da strane obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nije izvor informacije da se u odnosu na ranijeg predsjednika države priprema atentat", navodi se u saopštenju.

Izvor: Predsjednik Crne Gore/YouTube/screenshot

Informacije da se prijeti bivšem predsjendiku Crne Gore Milu Đukanoviću nijesu tačne, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije UP i Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB.

Ovoje saopštenko, kako se navodi, povodom medijskih navoda uoči i nakon održavanja sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj su saslušani direktor Uprave policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić.

“Podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje Agencije za nacionalnu bezbjednost ukazuju da strane obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nije izvor informacije da se u odnosu na ranijeg predsjednika države priprema atentat, a kao što je to bilo navedeno u pojedinim medijima, odnosno, proizilazi zaključak da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima ovim povodom”, ističe se u saopštenju UP i ANB.

Takođe, tvrde, dodatno i Uprava policije, u okviru međunarodne operativne policijske saradnje, nije dobila pomenutu informaciju, odnosno takva informacija nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje.

“S tim u vezi, informacije da se prijeti bivšem predsjendiku Crne Gore nijesu tačne”, zaključuje se u saopštenju.