Crna hronika

U BUDVI PRONAĐENA PLANTAŽA MARIHUANE, UHAPŠENE TRI OSOBE

Autor Balša Janković

Navodi se da je po nalogu državnog tužioca izvršen uviđaj na licu mjesta i tom je prilikom posječeno i izuzeto 178 stabljika ove biljke radi sprovođenja daljih vještačenja.

Izvor: MUP Crne Gore

Budvanska policija je u sklopu akcije “Osmatrač” uhapsila I.P. (33), I.P. (35) i M.J. (39) osumnjičene da su vršili uzgoj marihuane u mjestu Višnjeva kod Budve. Oni se sumnjiče da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika.

“Preduzimajući intenzivne aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotika, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali predmet kodnog naziva „Osmatrač“ i uhapsili tri osobe. Jutros su, u ranim jutarnjim časovima, policijski službenici izvršili pretrese stanova koje koriste I.P. (33), I.P. (35) i M.J. (39), a za koja lica je policija na osnovu prethodnih operativnih saznanja, došla do sumnje da vrše uzgoj biljke konoplje – marihuane u mjestu Višnjeva”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Izvor: MUP Crne Gore

Tokom realizacije ovog predmeta, iz UP su kazali da je pronađen zasad – plantaža sa 178 zasada marihuane.

Navodi se da je po nalogu državnog tužioca izvršen uviđaj na licu mjesta i tom je prilikom posječeno i izuzeto 178 stabljika ove biljke radi sprovođenja daljih vještačenja.

“Dok su izvršeni pretresi stanova koje koriste ova lica na tri lokacije, te pronađeno i oduzeto 1,4 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana, manju količinu hašiša, dvije vage za precizno mjerenje, dva mobilna telefona, kao i vozilo marke „Mercedes“, a za koje se predmete sumnja da su korišteni u izvršenju krivičnog djela”, naveli su iz policije.

Sumnja se da su se navedena lica bavila uzgojem ovih biljaka, kao i uličnom distribucijom narkotika, te da su izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika.

“Oni će u zakonskom roku biti sprovedeni na dalju nadležnost višem državnom tužiocu u Podgorici. Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju kontinuirane aktivnosti nesmanjenim intenzitetom u cilju razbijanja mreže ulične prodaje narkotika i procesuiranja tzv. „uličnih dilera“, a sve u cilju zaštite zdravlja i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za život i rad građana Crne Gore”, kazali su iz policije.