Crna hronika

PAVIĆEVIĆ, ĐURIČIĆ I KOVAČEVIĆ PUŠTENI DA SE BRANE SA SLOBODE

Autori TV E Milica Mrvaljević

Nakon trosatnog salušanja

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Nakon trosatnog salušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), barski biznismen Ðorđije Pavićević pušten je da se u daljem postupku brani sa slobode.

Ranije danas, nakon saslušanja u SDT-u, pušteni su i juče uhapšeni carinski službenici Ivana Kovačević i Veljko Đuričić, te Baranin Nikica Kovačević.

Jedan od branilaca Pavićevića, advokat Stefan Jovanović, kazao je da je postupajući specijalni tužilac Vukas Radonjić, postupio pravilno kada nije predložio zadržavanje Pavićeviću.

“Tužilac je na neke nove okolnosti uzeo odbranu od našeg branjenika. Tužilac je pravilno i racionalno postupio kada nije predložio zadržavanje našem branjeniku. Ðorđiju Pavićeviću nije predloženo zadržavanje, što znači da neće biti predložen ni pritvor, što znači u krajnjem, da je posljedica svega toga jedno pravilno rezonovanje od strane postupajućeg tužioca”, rekao je advokat Jovanović.

Sa druge strane, kako je rekao, tužilac ih je obavijestio da će nadležnom sudu, sudiji za istragu biti predložena mjera nadzora .

“U odnosu na tu mjeru izjasnićemo se pred postupajućim sudijom za istragu. Odbrana smatra, budući da se radi o istom postupku o prošurenju već postojećeg postupka, da nema uslova niti osnova da ta mjera bude određena, iz razloga što su konkretnom slučaju radi o jednoj vrsti obezbjeđenja, a ne o eventualnoj kazni, o čemu će sud naknadno odlučivati”, istakao je Jovanović.

Podsjećamo, Pavićević, Kovačevići i Ðuričić su uhapšeni u jučerašnjoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja izvedenoj po nalogu SDT-a.

Kako je Televiziji E nezvanično saopšteno, akcija hapšenja rezultat je proširenja istrage koju SDT vodi o švercu cigareta.

Podsjećamo, Pavićević, vlasnik Košarkaškog kluba “Mornar” iz Bara, uhapšen je 28. decembra prošle godine zbog sumnji u vezi učešća u švercu cigareta i bio je u pritvoru do marta ove godine.

SPO je tada po nalogu SDT-a uhapsio i Kovačevića i carinike Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića zbog sumnje da su učinili krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja.

SDT ovu grupu tereti da je prošvercovala najmanje tri broda sa duvanskim proizvodima.