Crna hronika

LAKOVIĆ: SJEDNICA ODBORA ZA BEZBJEDNOST I ODBRANU JE BILA ZATVORENA ZBOG IZNOŠENJA TAJNIH PODATAKA

Autor Anđela Vukčević

Predsjednik Odbora Miodrag Laković je odgovarajući na novinarska pitanja da je rasprava bila zanimljiva ali da ne može govoriti o detaljima s obzirom na to da je sjednica bila zatvorena za javnost.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Završena je sjednica Odobra za bezbjednost i odbranu na kojoj je obavljeno kontrolno saslušanje premijera Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjh poslova Danila Šaranovića na temu naimenovanja v.d. direktora Uprave policije (UP) Aleksandra Radovića i posljedice na sistem bezbjednosti u Crnoj Gori biće održana danas na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

Predsjednik Odbora Miodrag Laković je odgovarajući na novinarska pitanja da je rasprava bila zanimljiva ali da ne može govoriti o detaljima s obzirom na to da je sjednica bila zatvorena za javnost.

“Članovi Vlade su dali svoje viđenje, parlamentarci su dali svoje viđenje, ali mogu da kažem da smo raspravili sve aspekte izbora v.d. direktora policije. Parlamentarci su imali priliku da pitaju sve ono što ih interesuje, vezano iz detalje koji su označeni stepenom tajnosti, odmah da smo imali pristup i tim podacima. Mogu reći da ne znamo mnogo više kad je u pitanju procedura od onoga što je javnost već imala priliku da se upozona”, kazao je Laković, prenosi Antena M.

Laković je komentarisao i negodovanje opozicije zbog odluke da sjednica bude zatvorenog tipa.

“Razumijem uvijek da opozicija hoće da iskoristi otvoreni format sjednice, pogotovo kad je u pitanju kontrolno saslušanje, da bi građanima prenijela neke svoje stavove. Međutim, morate da imate na umu da smo mi morali da baratamo izveštajima i materijalom koji je označen stepenom tajnosti. Iz tog razloga je ova sjednica morala da bude zatvorena za javnost, da bi smo mogli da, koristeći i te materijale, sačinimo jednu generalnu sliku o proceduri koja je u Vladi sprovedena”, poručio je Laković.