Crna hronika

PAVIĆEVIĆA OPET HAPSE: Istraga o krijumčarenju cigareta

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Navodno, u istoj akciji SDT-a i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) privedeno je još nekoliko osoba.

Izvor: MN Press

Baranin Đorđije Pavićevič ponovo je uhapšen u istrazi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o krijumračenju cigareta, rečeno je nezvanično "Vijestima" iz više izvora.

Navodno, u istoj akciji SDT-a i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) privedeno je još nekoliko osoba.

Prema istima informacijama, u Baru su u toku pretresi na više lokacija.

Čelnik KK Mornar Đorđije Pavićević hapšen je 28. decembra prošle godine po nalogu SDT-a, zbog sumnje da je organizovao šverc cigareta, pišu Vijesti.

Tada su zbog šverca cigareta, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili i Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića i bivšeg zaposlenog u Pavićevićevoj firmi "Playmaker" Nikicu Kovačevića.

Pavićevićevo oslovanje tada je, prema ocjeni SDT-a, bilo upitno sa tri inostrane firme od kojih su dvije sa Sejšela, a sporni su bili i dolasci tri tovara cigareta u Luku Bar.

Vlasnik "Playmakera" tada nije priznao izvršenje krivičnih djela osim da je okrivljeni Nikola Kovačević bio zapošljen kod njega do kraja radne karijere, da je Đuričić njegov rođak, te da Ivanu Kovačević poznaje samo kao sugrađanin.

Ovoj kriminalnoj grupi kako je označio SDT pritvor je tada ukinut 11. marta.

Nikoli Kovačeviću se u tom predmetu na teret stavljaju produžena krivična djela falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja, a Ivani Kovačević i Đuričiću falsifikovanje službene isprave i produženo krivično djelo krijumčarenje putem pomaganja.