Crna hronika

BIJELO POLJE: ODBIO DA POSTUPI PO NAREĐENJU POLICAJCA, PA GA OBORIO VOZILOM NA TLO

Autor Anđela Vukčević

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, lišili su slobode lice osumnjičeno za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Krivično će za pomenuto djelo odgovarati J.B. (37) kojeg je policija zaustavila radi saobraćajne kontrole, međutim, nakon alkotestiranja na osnovu kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u koncentraciji većoj od 1 g/kg, on nije postupio po naređenju
policijskih službenika da sa njima pođe u službene prostorije radi preduzimanja daljih mjera i radnji shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Nastavio je kretanje vozilom u pravcu mjesta Ribarevine i tom prilikom vozilom ostvario kontakt sa policijskiim službenikom kojeg je oborio na tlo. Policijski službenik je zadobio povrede konstatovane u izvještaju ljekara specijaliste.

U odnosu na ovaj događaj policijski službenici su upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, po čijem je nalogu J.B. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.