Crna hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRIJUMČARENJE 250 KILOGRAMA KONOPLJE

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

On je kazao da se sumnja da je M.M, u prošloj godini, postao pripadnik kriminalne organizacije, koju su organizovale nepoznate osobe, u cilju kruijumčarenja narkotika u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, juče predalo optužnicu protiv okrivljenog crnogorskog državljanina M.M. za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje oko 250 kilograma konoplje, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On je kazao da se sumnja da je M.M, u prošloj godini, postao pripadnik kriminalne organizacije, koju su organizovale nepoznate osobe, u cilju kruijumčarenja narkotika u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

“Pripadnici te kriminalne organizacije su postali državljani Crne Gore R.V. i F.R., državljanin Hrvatske J.B. i druge nepoznate osobe, pa su neovlašćeno i radi prodaje, u februaru i martu prošle godine, iz Crne Gore u Hrvatsku, do poluostrva Prevlake, morskim putem, prenijeli najmanje oko 250 kg konoplje, a potom i putničkim vozilima na teritoriji Hrvatske”, istakao je Radonjić.

Prethodno su, pojasnio je, na osnovu višemjesečnog planiranja i koordinisanog i istovremenog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (USKOK) i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi Uprave policije, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, 15. aprila ove godine, uhapsili M.M, kojem je određen pritvor, a u optužnici je predloženo i da se pritvor produži.

“Državljani Crne Gore R.V. i F.R. su uhapšeni u Hrvatskoj i osuđeni na zatvorske kazne, dok je protiv državljanina Hrvatske J.B., u toj zemlji takođe pokrenut postupak istrage od strane USKOK-a”, zaključio je Radonjić.