Crna hronika

ŠĆEPANOVIĆ: NA GP BOŽAJ OSLOBOĐENO 11 MIGRANATA, KRIMINALNA GRUPA IH GODINAMA ZLOSTAVLJALA

Autor Balša Janković Izvor CdM

Crna Gora se, kako je saopšteno na press konferenicji, nalazi na ruti migranata i registrovan je veliki broj njih.

Izvor: MUP CG

Vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović saopštio je da je na graničnom prelazu sa Albanijom – Božaj, unazad deset godina bila zarobljena grupa migranata nad kojom je nasilje vršila jedna kriminalna grupa.

“Na osnovu obavještajnih podataka koje smo dobili od partnerske službe iz Albanije, na Božaju je jedna kriminalna grupa ograničila kretanje jednoj većoj grupi migranata nad kojom se vrši nasilje, zlostavljanje, nanose im se tjelesne povrde i od njih se iznuđuje novac. Izvršili smo izviđanje terena i angažovali i podigli na najveći nivo bezjednosne snage. Uspješnom akcijom koja je trajala nekoliko dana u ruralnom području oslobođeno je 11 migranata – sedam iz Egipta i četiri iz Sirije”, naveo je Šćepanović.

Crna Gora se, kako je saopšteno na press konferenicji, nalazi na ruti migranata i registrovan je veliki broj njih.

V.d. pomoćnika direktora za Sektor granične policije Milutin Vasiljević kaže da granična policija u kontinuitetu vodi računa o graničnoj bezbjednosti.

“Vršimo pojačan nadzor državne granice u skladu sa svojim mogućnostima i brojnim stanjem službenika koje imamo. Početkom avgusta pomoć će pružiti i službenici Vojske Crne Gore tako da ćemo ojačati i prisustvo naših službenika na terenu”, navodi Vasiljević.

Upitan da li su pripadnici policije bili ugroženi u nekom momentu te koliko je bilo naporno, Šćepanović kaže da su, uzimajući u obzir da se radi o visokom riziku, bili svjesni posla koji je bio pred njima.

“Postoji posebna jedinica policije koja je uvijek spremna da se suočava sa ovakvim situacijama, uz tehničku opremu koju imamo rješavamo ovakve situacije kao što ih rješavaju i sve zemlje svijeta”, istakao je Šćepanović.

Možda ce vas zanimati