Crna hronika

NEZGODA U TIVATSKOM ZALIVU, JEDNA OSOBA LAKŠE POVRIJEĐENA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Jedno lice zadobilo je lakše povrede u incidentu na moru koji se oko 16 časova dogodio u Tivatskom zalivu blizu Opatova.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Kako Vijesti nezvanično saznaju, došlo je do sudara taksi boat glisera jedne firme iz Kotora koja se bavi organizovanjem brzih izletničkih brodskih tura po zalivu i jednog privatnog plovila tipa fisherman.

Srećom, u vrijeme sudara na kotorskom gliseru je bio samo skiper i u plovilu nije bilo putnika, dok je na fishermanu bila tročlana porodica.

Povrijeđena je ruska državljanka kojoj je pomoć ukazala Hitna pomoć Tivta na obali na Opatovu. Ona je zadobila lakše povrede od razbijenog stakla na kokpitu brodića, kako pišu Vijesti.

U nezgodi je pričinjena i materijalna šteta na oba plovila, ali nije bilo prosipanja goriva ili ulja u more.

Na lice mjesta izašla je Pomorska policija, vatrogasci iz Tivta, ekipa marine Porto Montenegro.

O nezgodi je obaviještena Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, Lučka kapetanija Kotor i Inspekcija sigurnosti plovidbe.

O incidentu je obaviješten i nacionalni istražitelj pomorskih nesreća mr Aleksandar Božović, a Inspekcija sigurnosti plovidbe i Lučka kapetanija Kotor naložile su da se plovila koja su učestvovala u sudaru dovedu na gradsko pristanište Pine u Tivtu radi detaljnog uviđaja.