Crna hronika

NIKŠIĆ: Uhapšene dvije osobe osumnjičene da su napale doktoricu i medicinskog tehničara u Hitnoj pomoći

Autor Milica Mrvaljević

M.J. i N.J. uhapšeni su zbog sumnje da su sa jednom maloljetnom osobom u prostorijama Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Nikšiću povrijedili doktoricu T.D. i medicinskog tehničara I.M., saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Nikšiću

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

U saopštenju se navodi da su oni uhapšeni po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću te da će biti privedeni na saslušanje dežurnom tužiocu, dok će krivična prijava protiv maloljetne osobe biti podnesena u redovnom postupku.

"Postoji osnovana sumnja da su M.J. i N.J. sa jednim maloljetnim licem, u noći 20. jula 2024.godine u prostorijama Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Nikšiću, prilikom ukazivanja medicinske pomoći maloljetnom licu, vršenjem nasilja prema doktorici T.D. i medicinskom tehničaru I.M. nanijeli im povrede i da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije je ranije danas saopšteno da preduzimaju radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na događaj u kojem su u Nikšiću fizički napadnuti medicinski radnici.

Vuk Niković, direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć, saopštio je ranije danas da se sinoć, oko jedan sat iza pomoći, u prostorijama Hitne pomoći u Nikšiću desio napad na ekipu hitne medicinske pomoći - doktore i medicinske tehničare - u toku pružanja medicinske intervencije.