Crna hronika

SUDIJA OSUMNJIČEN DA JE ZAPISNIČARKU PODSTREKAO NA FALSIFIKOVANJE ISPRAVE

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Saslušan je u tužilaštvu kojim rukovodi Vladimir Novović.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Sudija Dragan Mrdak navodno je na svoju ruku promijenio odluku sudskog vijeća bjelopoljskog Višeg suda, koje je odlučivalo o žalbi kolašinskog Osnovnog državnog tužilaštva u predmetu protiv dvije službenice jedne mikrokreditne organizacije, saopšteno je nezvanično “Vijestima”.

Zbog toga ga Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave putem podstrekavanja, a zapisničarka u tom sudu S. M. za krivično djelo - falsifikovanje službene isprave.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je Mrdak preinačio odluku sudskog vijeća u tom slučaju u aprilu ove godine, što je i zapisnički konstatovano.

On, međutim, nije juče htio da komentariše slučaj i zvanično saopštenje, sugerišući novinaru da se za sve informacije obrati SDT-u.

Saslušan je u tužilaštvu kojim rukovodi Vladimir Novović.

“Sudija Višeg suda u Bijelom Polju D. M. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu, kao osumnjičeni za krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave putem podstrekavanja, a zapisničarka u tom sudu S. M. kao osumnjičena za krivično djelo falsifikovanje službene isprave, prilikom vršenja službenih dužnosti u određenom krivičnom predmetu, u postupku po pravnim ljekovima pred drugostepenim sudom, u aprilu ove godine”, navodi se u jučerašnjem saopštenju specijalnog tužioca i portparola Specijalnog državnog tužilaštva Vukasa Radonjića.