Crna hronika

SAŠLUŠAVAJU DREŠAJA I ULIĆA

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Prema spisima SDT-a, čelnici ove kriminalne organizacije bili su Ulić i odbjegli Radoje Zvicer.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

U Višem sudu oko 11 časova počela su saslušanja članova kriminalne grupe koji su uhapšeni u srijedu po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da su se bavili švercom 2,5 tone kokaina, prenose Vijesti.

U prostorije za saslušanje prvi su jutros dovedeni uhapšeni Podgoričani Vaso Ulić i Viktor Drešaj.

Prema spisima SDT-a, čelnici ove kriminalne organizacije bili su Ulić i odbjegli Radoje Zvicer.

Među pripadnicima organizacije su zatvorenici sa dugogodišnjim robijaškim stažom, poput Damira Mandića, ali i članovi ozloglašenog klana “Amerika” aktivnog od sedamdesetih godina prošlog vijeka...

U bezbjednosnim krugovima akcija SDT-a i SPO sa međunarodnim partnerima označena je kao jedan od najvažnijih udaraca mafiji, s obzirom na imena s devetanestočlane liste osumnjičenih za transnacionalni šverc kokaina.

Više od dvije decenije među glavnim igračima su u kriminalnim krugovima širom svijeta - Ulić, Veselin Paro Pavličić, Vukan (Vinetu) Čoković Matić, Vuk Vulević, Ivan Delić, braća Viktor i Leon Drešaj, Vjekoslav Lambulić...

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, uhapsili su Vasa i Nikolu Ulića, Čokovića, Miletu Božovića, Viktora Drešaja, Radomira Dobrišu, Petra Miranovića, Marinka Prelevića i Veselina Para Pavličića.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Zvicera, Dragana Pavličevića, Vuka Vulevića, Radula Božovića, Ivana Delića i Leona Drešaja koji su u bjekstvu, ali i protiv ranije uhapšenih Mila Božovića, Damira Mandića, Vjekoslava Lambulića i Radovana Pantovića.

Kroz međusobnu razmjenu informacija SDT i SPO sa Agencijom Evropske Unije za sprovođenje zakona - EUROPOL, Federalnim istražnim biroom - FBI i Upravom za suzbijanje narkotika - DEA Sjedinjenih Američkih Država i Australijskom federalnom policijom - AFP, dok je dokazne i policijske mjere i radnje prema osumnjičenima, do podnošenja krivične prijave preduzimalo Specijalno policijsko odjeljenje. Asistenciju su pružili službenici Odsjeka za borbu protiv droge i Sektora policije specijalnih namjena”, navodi SDT u saopštenju, pišu Vijesti.