Crna hronika

SPAJIĆ: NIJEDAN ČLAN VLADE NIJE ZAŠTIĆEN

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Premijer Milojko Spajić kazao je da "nijedan član Vlade nije zaštićen" i da će svako za koga se dokaže da je dio mafijaških ili kriminalnih organizacija biti procesuiran.

Milojko Spajić
Izvor: Gov.me/S.Matić

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Specijalno policijsko realizovali su akciju "General", usmjerenu na istragu transnacionalnog šverca kokaina, a čiji su sastavni dio i prepiske sa kriptovane Skaj aplikacije u kojima se više puta pominje jedan visokopozicionirani političar iz vrha izvršne vlasti, saznaju Vijesti.

Izvor lista tvrdi da nije isključeno da će ta osoba biti uskoro procesuirana u nastavku akcije “General”, tokom koje je juče podnijeta krivična prijava protiv 19 osoba.

"Nemam tu informaciju i niko nije zaštićen. Za koga god se dokaže da je dio mafijaških ili kriminalnih organizacija neće biti zaštićen i biće procesuiran", rekao je Spajić, kako prenose Vijesti.

Vaso Ulić i Radoje Zvicer navode se kao čelnici kriminalne organizacije okrivljene za šverc oko 2,5 tone kokaina, među čijim pripadnicima su zatvorenici sa dugogodišnjim robijaškim stažom, poput Damira Mandića, ali i članovi ozloglašenog klana “Amerika” aktivnog od sedamdesetih godina prošlog vijeka...

Neki od okrivljenih u tom predmetu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) više od dvije decenije među glavnim igračima su u kriminalnim krugovima širom svijeta - Ulić, Veselin Paro Pavličić, Vukan (Vinetu) Čoković Matić, Vuk Vulević, Ivan Delić, braća Viktor i Leon Drešaj, Vjekoslava Lambulića, Zvicer...