Crna hronika

SKUPŠTINA OPŠTINA NIKŠIĆ: NEMA RAZRJEŠENJA KOVAČEVIĆA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor CdM

Ivan Zečević u ime Kluba odbornika Nove srpske demokratrije (NSD) zatražio je da se sa dnevnog reda skine predlog odluke o razrješenju Kovačevića.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U Nikšiću je u toku sjednica Skupštine opštine (SO) na kojoj se glasa o razrješenju predsjednika opštine Marka Kovačevića. Kako prenosi Portal RTNK, odbornici su glasali o predlogu Zečevića i većina je bila za to da se predlog odluke skine sa dnevnog reda današnjeg zasijedanja.

Posdsjećamo, Inicijativu za razrješenje Kovačevića predsjedniku SO Nikšić Nemanji Vukoviću podnio je sredinom juna Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a potpisali su je i ostali odbornici nikšićke opozicije, Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević, Liberalne partije (LP) Jelena Marković i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić.

Razrješenje traže jer je Kovačević svojim govorom na Grahovcu, kako smatraju, kod građana i građanki Nikšića izazvao osjećaj straha i nesigurnosti.

Pojasnili su da je razlog predloga Kovačevićeva besjeda na Grahovcu, od 13. juna ove godine u kojoj je „pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu“, kako prenosi CdM.

Šef kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ Boris Muratović zahtijevao je da se kao izvjestilac inicijative obrati na sjednici u trajanju od tri minuta. Međutim, kako je pojasnio predsjednk SO Nikšić Nemanja Vuković pozvao se na pogrešan član Poslovnika.

„Shodno praksi morate mi dati tri minuta ili nećete održati sjednicu. Sad ste se sjetili procedura, a vi ih stalno kršite. Ove sjednice ne bi bilo da nije naše inicijative“, rekao je Muratović.