Crna hronika

JEDNA OSOBA UHAPŠENA U TIVTU, PRONAĐENO 900 GRAMA MARIHUANE

Autor Vasilisa Grgurević

Tivatska policija uhapsila je M.K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Izvor: UP

Kako su naveli, policija je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.K. (21) u mjestu Gornji Kalimanj pronašla opojnu drogu.

“Naime, pronađeno je nekoliko pakovanja sa ukupno oko 900 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Takođe, pronađen je i gasni pištolj. Preduzimajući dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti pripadnici tivatske policije došli su do sumnje da je pronađena opojna droga u vlasništvu M.K. (19), a gasni pištolj u vlasništvu A.K. (26). Po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici M.K. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je A.K. izdat prekršajni nalog po Zakonu o oružju”, navodi se u saopštenju UP.

Osim toga, u drugoj aktivnosti pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat, podnijeli su krivičnu prijavu protiv S.P. (23) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je zatečen u društvu nekoliko osoba kojima je, kako se sumnja, omogućio uživanje opojnih droga.

“Od početka jula u Tivtu je podnijeto i šest prekršajnih prijava protiv lica kod kojih su pronađene manje količine opojnih droga, u skladu sa Zakonom o sprečavanju zloupotrebe droga”, zaključuje se u saopštenju.