Crna hronika

ABAZOVIĆ: CRNA GORA KORAČA KA SUPERFINALU

Autor Balša Janković

Abazović pozdravio akciju "General"

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je akcija "Genaral" očekivani nastavak aktivnosti koje imaju za cilj suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa u transnacionalnom kriminalu.

Jedan od vođa kriminalnog klana Drešaj iz Tuzi - Viktor Drešaj uhapšen je jutros u velikoj međunarodnoj operaciji "General" po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Po nalogu SDT-a u Budvi je uhapšen Vukan Čoković (61) koji je ranije imao ime Vinetu. U operaciji je uhapšen i Podgoričanin Vaso Ulić (64), a lisice na ruke stavljene su i njegovom sinu.

Među uhapšenima je i Podgoričanin Petar Miranović, Danilovgrađanin Veselin Paro Pavličić, kao i Marinko Prelević.

U velikoj međunarodnoj akciji policija traga i za Radojem Zvicerom, Ivanom Delićem, Leonom Drešajem i Vukom Vulevićem, zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je švercovala više od 2,5 tona kokaina. Izvori "Vijesti" tvrde da je jedan od osumnjičenih u velikoj međunarodnoj akciji bezbjednosnih službi i zatvorenik Damir Mandić, jedini osuđeni u predmetu za ubistvo Duška Jovanovića.

Abazović je u objavi na mreži X naveo da organizovane kriminalne grupe imaju veliki uticaj i na mnoge društveno-političke procese unutar zemlje i regiona.

"Čestitam ljudima u SDT i SPO, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, šefu SPO Predragu Šukoviću, službenicima Finansijsko-obavještajne jedinice, kao i nekolicini hrabrih pojedinica koji uporno rade na razotkrivanju najtežih krivičnih djela i lica povezanih sa njima. Ovo danas je još jedna zajednička pobjeda. Ruka pravde ne staje. Crna Gora hrabro korača ka superfinalu nakon čega u našoj državi više ništa neće biti isto, već sve mnogo bolje. Samo strpljivo i mudro", kazao je Abazović.