Crna hronika

U AKCIJI "GENERAL" PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE I PROTIV LAMBULIĆA, MANDIĆA, BOŽOVIĆA I PANTOVIĆA

Izvor CdM

Tužilaštvo je ranije saopštilo kako je grupa osimnjičena da je brodovima krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

Izvor: Facebook/Milo Božović/Screenshot

U okviru današnje međunarodne akcije “General” podnijeta je i krivična prijava protiv Damira Mandića, Vjekoslava Lambulića, Radovana Pantovića i Mila Božovića koji su u zatvoru u Spužu, potvrđeno je CdM-u.

Ranije danas je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio da su krivične prijave podnijete protiv četiri osobe koje su u zatvoru i protiv šest osoba koji su u bjekstvu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Grupu koja je uhapšena u međunarodnoj akciji “General” osnovali su, prema tvrdnjama SDT-a, Vaso Ulić i Radoje Zvicer, a njeni članovi postali su: Petar Miranović, Nikola Ulić, Leon i Viktor Drešaj, Veselin Pavličić, Ivan Delić, Damir Mandić, Vuk Vulević, Dragan Pavličević, Radomir Dobriša, Mileta Božović, Milo Božović, Vjekoslav Lambulić, Radule Božović, Radovan Pantović, Marinko Prelević, Vukan Čoković Matić i druge za sada NN osobe.

Tužilaštvo je ranije saopštilo kako je grupa osimnjičena da je brodovima krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

U oktobru 2020. policija Kolumbije spriječila je šverc 1.570 kilograma, a u junu 2021. australijska policija zaustavila je 900 kilograma koji su, navodi tužilaštvo, pripadali ovoj grupi.